Снимка БулфотоОбразователният министър обяви кога ще се завърнат в клас по-големите

...
Снимка БулфотоОбразователният министър обяви кога ще се завърнат в клас по-големите
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Чрез редуване ще се върнат учениците в класните стаи - приоритетно 7, 8 и 12 клас

Снимка Булфото

Образователният министър разгласи по кое време ще се завърнат в клас по-големите възпитаници. Красимир Вълчев разкри по какъв метод ще се случи това и по кое време ще вземат окончателното решение.

Чрез периодично повтаряне ще се върнат учениците в клас - предпочитано 7, 8 и 12 клас.  Следим деликатно обстановката. Последната седмица преди 1 февруари ще бъде оценена обстановката и тогава ще бъде решено дефинитивно ", съобщи просветителният министър в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

" Разумно е да върнем децата в учебно заведение. Ще ги редуваме, ще се стартира с предпочитаните класове. Но до пролетта ще бъдем в сдържан вид, като редуваме визитата на учениците в образователните заведения с отдалечено образование ", добави той.

Учениците от 5 до 12 клас ще би трябвало наложително да бъдат с маски в учебните заведения.  Ще се проветрява по-често, а задачата е учениците да излизат по-често на открито, съобщи той.

" Завършването на периода няма да се отсрочи като време. Нямаше екскурзии, нямаше грипни ваканции. През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, даже там, където няма устройства. Имаме обхватно компесаторно образование. Само 1% не вземат участие по никакъв метод в образованието ", безапелационен бе Вълчев.

Засега няма да се изместват и датите за матурите, добави Вълчев.

Създадени са регламенти за несмесване на учениците в образователните заведения. Следим обстановката седмица за седмица, съобщи той. А терзанието на МОН идва от огромният риск идва от английския вариант. Рискът остава, а въпреки това, учениците в гимназиален стадий до края на януари ще са 12 седмици в режим на онлайн образование.

Вече има лист с искащите учители, които желаят да получат от имунизацията против ковид. Вече 19 хиляди души са декларирали предпочитание да бъдат имунизирани, а описът е отворен и не престават да одобряват още искащи, сподели още Вълчев.

Министърът направи коментар и за идните избори. " ГЕРБ печели последните 14 години и съм уверен, че и този път, ще бъдат оценени усилята ни ".

Относно оповестената от президента Румен Радев дата за изборите 4 април министър Вълчев не има вяра, че това решение ще подтиква изборната интензивност.

" Никога до момента не е имало толкоз средства за обучение. Инвестирахме в учителите, в материалната база. Убеден съм, че това, което вършим в просветителната система, ще даде резултат ", заключи Красимир Вълчев, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР